Het nieuwe leren geeft zorgprofessionals eigen regie

Noordhoff Health lanceert ZorgPad Pro, een nieuwe vorm van e-learning. Uitgangspunt is dat medewerkers met plezier gaan leren, zelf de lesstof kunnen kiezen en daardoor enorm veel tijd besparen. ZorgPad Pro is gebouwd in samenwerking met klanten en coöperatie Profportaal Zorg.

Lesstof in ZorgPad Pro bestaat uit losse leerobjecten zoals theorie, video, toetsen en casussen, die samen leerpaden vormen over een specifiek onderwerp. Medewerkers kunnen deze leerpaden naar eigen inzicht doorlopen en kunnen die leerobjecten kiezen die bij hun leervoorkeur past. Elk leerpad leidt tot accreditatie, waarbij de eindtoets bepaalt of een leerpad met succes is afgesloten. Daarnaast kunnen organisaties de leerpaden aanpassen met eigen leerobjecten. Leerpaden kunnen in alle gangbare LMS’en gebruikt worden.

“Met ZorgPad Pro kunnen we de medewerker veel meer zelf de regie geven in het leren”, aldus Erica Berghout, opleidingsfunctionaris bij ASVZ. “De leerstof sluit aan bij de leerbehoeftes en -voorkeuren van medewerkers. Dit stimuleert. En dat is als opleider natuurlijk wat je wilt: dat leren zo prettig mogelijk is, terwijl de kwaliteit ook gewaarborgd blijft.”

Bianca van de Pol, manager learning solutions bij Noordhoff Health, vult aan: “De druk op aantoonbare bekwaamheid van medewerkers wordt steeds groter. Tegelijk zagen we dat daardoor de hoeveelheid tijd die medewerkers kwijt zijn met leren, enorm is toegenomen. Om beide problemen op te lossen, hebben we onze lesstof opnieuw opgebouwd in de vorm van leerpaden met losse leerobjecten. Op termijn bouwen we een bibliotheek met meer dan 10.000 leerobjecten voor mbo, hbo en bij- en nascholing.”