Wat is Profportaal Zorg?

De coöperatie Profportaal Zorg (PPZ) is ontstaan uit een oorspronkelijk initiatief van het Landsteiner Instituut (Groene Hart Ziekenhuis en Haaglanden Medisch Centrum), De Zorgboog, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Elisabeth/Tweesteden Ziekenhuis en Zorgpartners Friesland (Zorggroep Noorderbreedte, Medisch Centrum Leeuwarden en Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen). Deze zorgorganisaties ondertekenden in februari 2014 de oprichtingsakte vanuit de gedachte dat een individuele zorgorganisatie niet voldoende in staat is om leermiddelen te maken en op peil te houden. Het borgen van een body of knowledge gebeurt door krachten te bundelen.

PPZ richt zich op het ontwikkelen en het kwaliteitsbeheer van leeroplossingen vóór en door de zorg. Het samenwerkingsverband beoogt ook kostenbesparing biedt mogelijkheden om met en voor haar leden nieuwe initiatieven te ontplooien i.s.m. leveranciers, overheid en kwaliteitsinstanties.

In Noordhoff-Health heeft PPZ, vanaf 1 maart 2016, een strategische samenwerkingspartner gevonden. Door co-creatie geven we samen vorm aan het optimaliseren van bestaande content en werken we aan innovatieve leeroplossingen.

Inmiddels heeft PPZ meer dan 100 modules in haar catalogus. Deze catalogus vormt een onderdeel van het gezamenlijk portfolio van PPZ en Noordhoff-Health.

Lidmaatschap
U bent nog geen lid van Profportaal Zorg? Misschien neemt u al wel leermateriaal af van Profportaal Zorg-Noordhoff Health? Het lidmaatschap biedt veel voordelen. We hebben er tien voor u op een rijtje gezet. lees meer.

Algemene voorwaarden en klachtenprocedure