Skip to content
Menu

Ledendag Leren 3.0: innoveren, leren en inspireren

Onze ledendag toonde aan hoe innovatie (het leren in) de zorg transformeert en bracht niet alleen de leden dichter bij elkaar, maar ook de wens om innovaties in andere organisaties te omarmen.

verslag

De PPZ-ledendag 2023 op 4 oktober jl. stond volledig in het teken van Leren 3.0. L&D-professionals van onze lid-organisaties, partnerbedrijven en boeiende sprekers waren te gast in het historische schoolgebouw van The Colour Kitchen in Utrecht. Deze sfeervolle locatie bood de ideale setting om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leren te presenteren en bespreken. Naast het plenaire programma was er volop ruimte voor ontmoetingen, netwerken en het verkennen van de aanwezige onderwijsinnovaties op de 'speelplaats'.

Vier lid-organisaties kregen letterlijk het podium. Deze organisaties hebben indrukwekkende projecten gerealiseerd met ondersteuning uit ons innovatiefonds of hebben laten zien dat er we iets moois kunnen verwachten. De presentaties werden druk bezocht, en er werden verschillende nieuwe contacten gelegd.

Innovatiefonds 2023
UMCG onthulde meer over het project 'Virtual patiënt', waarbij ze een app door-ontwikkelen die zorgprofessionals in staat stelt te leren van actuele casuïstiek.

Innovatiefonds 2022
Beweging 3.0 presenteerde 'Huize Onbezorgd', een innovatief spel dat zorgtechnologie op een speelse manier introduceert bij zorgprofessionals en andere medewerkers.
WZU Veluwe en Omring deelden hun ervaringen met het project 'Omdenken met EPA's' en hoe dit heeft bijgedragen aan hun organisaties.
Jeroen Bosch Ziekenhuis bracht 'Het eigen vakinhoudelijk landschap als basis voor het leren' onder de aandacht, inclusief een video en spel ter ondersteuning van betekenisvol leren voor (zorg)professionals.
lees meer over bovenstaande 3 projecten

Partner-leveranciers Prelum Medische media en nascholing, Noordhoff Zorg, Mediasite, hihaho interactive video, TrueSim en GoodHabitz gaven tevens een enthousiaste bijdrage aan de dag. Zij gingen in gesprek met onze leden en voor iedereen was het mogelijk om de nieuwste leeroplossingen uit te proberen.

Daarnaast waren er inhoudelijke bijdragen:
- Patrick Neumann, onze gastheer die op een sprankelende, humoristische wijze onze gasten heeft ontvangen, met elkaar heeft verbonden, en zelfs aan het zingen heeft gebracht.
- Eric Mooijman gaf een inspirerende keynote workshop over L&D-innovaties, waarin hij ons adviseerde over het maken van keuzes in de overvloed aan innovaties en hoe deze te implementeren.
- Jeroen Krouwels hield een inspirerende sessie over digitale transformatie en de rol en gevolgen daarvan voor L&D.
- Jos Arets en Vivian Heijnen verzorgden een inspiratiesessie over de drie AI-versterkers voor én door L&D.

Wij bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze dag. We kijken nu al uit naar de ledendag van 2024!